Go Boating nap Alsóörsön

Go Boating nap Alsóörsön

A Túravitorlás Sportklub alsóörsi telepén 2018. június 7-én olyan fiatalok gyülekeztek, akik nem tagjai az egyesületnek, mégis vitorlázni érkeztek.

A Magyar Vitorlás Szövetség által életre keltett Go Boating! nap lényege, hogy olyan fiatalok számára mutassuk meg a vitorlázás szépségeit, akik korábban nem, vagy csak érintőlegesen találkoztak a sportággal. Korábban azt gondoltam, hogy ez az esemény egy értelmezhetetlen turistáskodás, amit igazán nem élvez senki: a vendég nem irányíthat hajót, a vendégfogadó úgy érzi, igazi tudást ennyi idő alatt nem tudott átadni.

Az élmények azonban ennek ellenkezőjét mutatják. Az alsóörsi református általános iskola tanárai és 3. osztályos tanulói délelőtt 10 órakor érkeztek a megbeszélteknek megfelelően. Egyből kiderült, hogy ketten már vitorlástáborban is voltak. A szervezők két részre osztották a 19 főt, és a rendelkezésre álló 2 órát, mindenki kipróbálhatta a nagyhajós vitorlázás mellett az igazi dingizés élményeit.

Két klubtagunk nagyhajóval vitt el 4-5 gyermeket egy kb. 40 perces vitorlázásra, mialatt a többiek Barlay Kristóf edző és Siklósi Mór Optimist versenyzőnk RS Feva, illetve Laser Pico hajókkal vitorláztak váltva 5-8 perceket. Az idő sokat segített abban, hogy a mosoly és a nevetés hamar felváltotta az aggódást: a víz 25 fokos, a szél 3 Bf, a nap szépen sütött. Míg elsőre meglepett arcokat láttunk, amikor a ruhák vizesedéséről beszéltünk, a visszaérkezők újabb körökre szerettek volna beülni a vizes, de szélvészgyors kishajókba.

A rövid, de tartalmas délelőttöt fogadkozások kísérték: biztosan látjuk még egymást a vízen. Reméljük, hogy így is lesz.

Az alkalomhoz feltétlenül szükséges volt Mészáros Károly (igazgató, Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont), Vörösmarti Mihály (gondnok, TVSK), Garádi István (Telepvezető, TVSK), a jelen lévő tanárok, és a tagjaink, edzőnk, versenyzőink jelenléte, munkája: (Barlay Kristóf, Bornemisza László, Siklósi Máté, Siklósi Mór, Szabó Gábor, Szabó Miksa, Szabó Zalán).