logged_in_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?" logged_out_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?">
Kikötőink egyelőre zárva - TVSK - Túravitorlás Sportklub
Kikötőink egyelőre zárva

A balatoni vízirendészet állásfoglalása alapján a TVSK kikötőiben november 11-étől szabadidős tevékenység nem végezhető, ám munkák – pl. daruzás vagy a hajók téliesítése – folytatható.

A Magyar Vitorlás Szövetség illetékesei egyeztettek a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal abban a tekintetben, hogy a vitorlázás sportágra, illetve a kikötőkre hogyan kell értelmezni a szerdától érvényes korlátozó rendelkezéseket.

A legfontosabb megállapítások:

– a versenyengedéllyel rendelkező sportolók továbbra is edzhetnek,

– ám a „nem közforgalmi” kikötők szabadidős létesítménynek minősülnek, így azokat be kell zárni, csak munkavégzés céljából szabad ott tartózkodni.

A két pont nyilvánvalóan ellentmondásban van egymással, sőt, sokak szerint magával a kormányrendelettel is. Ezért az MVSz jogértelmezést és pontosítást fog kérni.

Ugyanakkor – a rendőrség jogértelmezéséből kiindulva – a TVSK jogkövető magatartást kíván tanúsítani, ezért a telepvezetőket kértük, hogy a kikötők és sportolók tartsák be a szigorúbb értelmezést. Tehát addig, amíg újabb hírt nem kapunk, csak és kizárólag munkavégzés – pl. hajók daruzása – céljából tartózkodjanak tagjaink a kikötőben.