logged_in_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?" logged_out_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?">
Május 18-án rajtol a Pünkösdi Regatta 2024 - TVSK
Május 18-án rajtol Balatonföldvár - Keszthely távon a Pünkösdi Regatta 2024

160 hajót várnak a második leghosszabb túraversenyre

A szervezők a régi hangulatot ígérik az újra elrajtoló Pünkösdi Regattán 2024. május 18-20. között, ahol 160 hajó vághat neki a Balatonföldvár – Keszthely távnak. A háromnapos vitorlás találkozó a Kékszalag után a második legnagyobb balatoni túraverseny, Balatonföldvárról Keszthelyig vitorlázik el a mezőny. A Kékszalag nem oktalanul kap említést, hisz a Magyar Vitorlás Szövetség az egyik előversenynek emelte ki a legszebb tájakon áthaladó eseményt. A TVSK jegyezte, hagyományos Pünkösdi Regatta 2024-ben tesztversenyként is működik, itt próbálják ki a nagy tókerülő Kékszalag infrastruktúráját, nyomkövető rendszerét és az élő online adás közvetítését is. A regatta népszerűsége, a szép útvonal és a sokszor szeles tavaszi napok rengeteg visszatérő indulót vonzanak. Ezek az adottságok valóban kiváló lehetőséget jelentenek hajósoknak és rendezőknek egyaránt.

A keszthelyi kikötők példás összefogásának eredménye, hogy biztosítani tudják a Pünkösdi Regatta 2024 indulóinak a megfelelő kikötési körülményeket és ezáltal a verseny kiváló körülmények között újra megrendezésre kerülhet. Büszkén soroljuk fel a segítőket, a helyi önzetlen klubokat: Yacht Egylet Gyenesdiás, Keszthelyi Yachtkikötő, KJAVSE kikötő, BAHART, Halászati Zrt, Keszthelyi Yacht Club, Keszthelyi Túravitorlás Club. Fontos információ, hogy a verseny a helyi kapacitások okán 160 hajóban limitált!

A tradicionális verseny visszaidézése a cél, ezért jelentős hangsúlyt kap az esti retro hangulatú Ládagyári Capriccio buli, ami óriási hajós ünnepként írta már be magát a tavaszi regatták történeteibe és anekdotáiba. A legfontosabb szempont az volt, hogy hangulatos mulatságnak, nagy poharazós beszélgetéseknek, együttlétnek adjon helyet a Keszthelyi Túravitorlás Club murija. Számos partner állt a szervezők mellé, kitelepül az Unicum, a Balatonszentgyörgyi Sörművek, a Rizmajer Sörfőzde, a Mészáros Pál borház és pince, Szekszárdról a Vesztergombi csapata, Bősz Adrián borászata és a Sütibolt hozza a fagyiszigetet az édesszájúak örömére.

A május 18-i rajt és nagy száguldás előtt, a verseny előestéjén, a balatonföldvári Balaton Club, a rajt helyszínén éjszakázóknak zsíroskenyér partyval készül. A gyönyörűen felújított kikötői épületben (régi Casino) vehetik fel az MVSZ által megjelölt hajók a GPS nyomkövető készülékeket, ami a verseny teljes ideje alatt mutatja majd a parton maradóknak a regatta legfontosabb eredményeit, pozícióit.

A versenykiírás szerint az első nap Balatonföldvár-Keszthely közötti 50 kilométeres távot kell teljesítenie, az akár viharos szélre is felkészült vitorlázóknak. A rajt előtt már jobban fel lehet majd mérni milyen izgalmak várnak a versenyzőkre. A szervező minden eshetőségre igyekszik felkészülni és bár bízik a kapitányok megfontolt figyelmében, a lehető legtöbb információt és szükség esetén utasítást, a verseny előtt fogja kiadni az induló vitorlásoknak. A második napon a Keszthelyi-öbölben zajlik túraverseny, Az Öböl Kupa és Keszthely Város Nagydíja a tét. A pontos pályajeleket később hirdeti ki a rendező. A harmadik nap vissza a keleti medencébe, Keszthelyről rajtolnak a hajók és Ábrahámhegy a befutó pont. Innen már „örömvitorlázás” hazáig a gyönyörű Pünkösd Hétfőn.

Aktuális információk: https://www.tvsk.hhut/tps://www.facebook.com/tvsk1964

PunkosdiRegatta_2024_Sajtohir_01-