logged_in_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?" logged_out_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?">
Remek hangulatban hét futam a TVSK RS Feva ranglistaversenyén - TVSK - Túravitorlás Sportklub

Remek hangulatban, hét kiváló futammal zárult a Telepi Pöffös, a TVSK Alsóörsön zajló ranglistaversenye az RS Feva osztályban. Az eseményen 16 hajó vett részt, köztük jó néhány a hamarosan kezdődő országos bajnokság éremesélyese. A versenyt az U18-as kategóriában a Prágai Réka – Náray Borbála kettős nyerte, a kisebbek (U14) között Török Zsigmond és Kántor Dávid bizonyult a leggyorsabbnak.

A szombati megnyitón Náray Vilmos versenyvezető elmondta, hogy 40 perces célidejű futamokat tervez, méghozzá az északi-északkeleti szélirány miatt kicsit távolabb a parttól, hogy a cirkálóbójánál ne legyen nagyon pörgölődős a szél. Váradi Kata, a zsűri elnöke pedig röviden összefoglalta a gyerekeknek a vízi bíráskodás legfontosabb elemeit.

Egy kis közös szörpözés után a csapat a tervezett időben ment a vízre, hogy 11 órakor elindulhasson az első futam. A hajók a TVSK mellett a BYC 1912, a VGYE és az FVLA klubokból érkeztek – a versenyt kihagyó 10-12 Fevás csapat minden bizonnyal sajnálja majd, hogy kihagyták ezt a remek felkészülési lehetőséget.

A szélirány és a szélerő folyamatosan változott egész nap, de a rendező csapat kitűnően alkalmazta a pályamódosítások lehetőségét, így mindig alkalmazkodni tudott az 5-11 csomó között változó és keleti irányba elforduló szélhez. A Fevák az első nap négy futamot teljesítettek. Prágai Rékáék folyamatosan az élmezőnyben vitorláztak, így nem is lehetett kétséges az első helyük. Náray Ágoston és Kutassy Áron párosa üldözte őket, de az első futamban a rajtjuk „túl jóra” sikerült, emiatt egy OCS-sel két futamgyőzelem ellenére sem voltak még összetettben dobogósok.

A partra térő hajókat az alsóörsi telep hozzájárulása, egy jó paprikás krumpli fogadta, amelyet jó étvággyal fogyasztott mindenki – leszámítva a zsűrit és néhány érintettet, akik az óvások miatt kicsit később jutottak csak a jól megérdemelt vacsorájukhoz.

Vasárnapra a meteorológia zivatarokat jelzett, de még a komolyabb esők előtt sikerült három futamot tartani  a parthoz viszonylag közel az újra északkeletre keletre forduló 5-8 csomós szélben. A harmadik futam után a rendezők kicsit vártak még, hátha kialakul valamilyen stabilabb szél, de csak az eső, majd a villámlás érkezett meg. Utóbbi miatt a rendezőség a partra küldte a mezőnyt, majd a parton jelezte, hogy több futam már nem lesz.

Így végül 16.00 órakor került sor a díjkiosztóra, amelyet meglepetésként közös fagyizás követett a helyben felszolgált – és hirtelen nagyon népszerűvég vált – fagyispultnál. Aki pedig éhes maradt, várta sok zsíros kenyér és megannyi fajta szörp.

A szervezők köszönetet mondtak a mezőnynek a sportszerű vitorlázásért és az alsóörsi telepnek a vendéglátásért. Kifejezték reményüket, hogy egy év múlva azok a klubok is részt vesznek majd az eseményen, akik most távol maradtak.

Az eredmények itt találhatók.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *