logged_in_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?" logged_out_greeting="Szia! Segíthetünk valamiben?">
Szép TVSK-eredmények az év utolsó Feva-versenyén - TVSK - Túravitorlás Sportklub

Fonyódi siker született az évad utolsó RS Feva versenyén, amelyet a TVSK rendezett. A regattára a szélhiány miatt elmaradt júliusi verseny pótlásaként október első hétvégéjén Balatonalmádiban a SailingBooks.hu és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (VGYE) támogatásával került sor. 15 egység között a legjobbnak a fonyódi Vagabund SE versenyzői: Ádám Dóra és Ferenc Márton bizonyult. A legjobb lánypáros Schinkovits Julianna és Ligeti Eszter lett a TVSK-ból, a legjobb fiúcsapat pedig Bakai Csongor és Adamik Martin, ugyancsak Fonyódóról.

A VGYE káptalanfüredi telepén szombat reggel három klub 16 csapata vett részt az eligazításon. Náray Vilmos versenyvezető azonnal ki is vitte a hajókat a vízre, hogy a várható gyenge szél minden pillanatát ki lehessen használni. Eleinte nem nagyon akart megérkezni az első fuvallat, de 11 óra tájban egy gyenge 4-5 csomós déli szélben végre sikerült futamot tartani. Noha a szél kezdett leállni, a pálya összehúzásával és egy Sierra lobogós rövidítéssel a rendezők megmentették a futamot.

Nem sokkal később úgy tűnt, hogy nyugati szél érkezik, át is kellett költöztetni a pályát Fűzfő felé. De mire a mezőny is megérkezett, a felhő, amelyből ez a szél jött, eltűnt. Újabb várakozás, a szél északira fordult., újabb költözködés – vészesen fogyott az idő. Egy halasztott rajt után azonban végre megérkezett a friss északi, ebben végül 8-10 csomós szélben tudtak egy második, majd 12-15 csomós szélben egy harmadik futamot is rendezni. Így a sötétedés beállta előtt még éppen mindenki a partra ért, és a kiírás értelmében már érvényes volt a verseny.

Az eredményhirdetésre stílszerűen az alsóörsi Vitorlás Pizzériában került sor, ahol a díjak mellett meleg pizza és hideg üdítő várta a kellemesen elfáradt vitorlázókat és szüleiket. A legjobbak nemcsak jól megérdemelt díjaikat, hanem a SailingBooks.hu különdíját is átvehették: az abszolút győztesek két Ronstan ClearStart rajtórát, a kategóriagyőztesek pedig a Vitorlás Versenyszabályok Kisokos egy-egy példányát.

Nagy köszönet illeti a résztvevő klubokat, a VGYE-t, a Vagabund SE-t, az FVLA-t és a TVSK-t, valamint edzőiket, akik vállalták, hogy az évad végén még egyszer összegyűjtik a gyerekeket egy utolsó erőpróbára. Néhány új csapat is indult: számukra biztosan nagy élmény volt a regatta, jövőre biztosan sokat fejlődnek majd. Az eredmény itt található.

1 Comment

  1. 2022.10.18. at 17:40
    Kuczogi Tamás

    Őszintén gratulálok a legjobb TVSK-s lánypárosnak Schinkovits Juliannának és Ligeti Eszternek!
    Kuczogi Tamás TVSK rendes szenior tagja

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *